Zoer blijft winnen

Drie prijzen en een dekking voor Echtense ruiter Albert Zoer bij De Wolden Cup.

De finale van De Wolden Cup is achter de rug en de winnaars van de vijfde editie van deze competitie voor jonge springpaarden zijn bekend. Onder een gloeiendhete zon streden de ruiters en amazones in vol tenue in Veeningen met hun vier- en vijfjarige paarden om de eer en de prijzen.

Terwijl de meeste ruiters en amazones na de warme rit snel hun rijjasje weer uitdeden, kon Albert Zoer hem de hele middag beter aanhouden. De Echtense ruiter had met zijn drie paarden zo goed gescoord, dat hij driemaal in de barrage mocht starten. Mark Bunting en Roos Hansman, die zich ook hadden geplaatst, konden hem niet passeren. Dit resulteerde in een eerste, tweede en derde plaats voor Albert. Het snelst was Albert met zijn zelf gefokte ‘Jayla’ (Emerald van ’t Ruytershof x Baloubet du Rouet). Zijn paard ‘Jackpot’ (Zirocco Blue x Heartbreaker) reed hij naar een tweede plek, waarmee deze schimmel overall kampioen werd. Jackpots fokker Willem Goesten verdiende hiermee een dekking van de hengst ‘Kallas’, die ter beschikking was gesteld door ‘Brink Stables’. De derde plaats was weggelegd voor de eveneens in zijn stal geboren ‘Juanita’ (Emerald van ’t Ruytershof x Calvados).

Bij de vierjarigen was de overwinning voor Marcel de Boer die met ‘Karel Doorman’ (Dakar x Hickstead) met een wildcard in de finale startte en de overwinning opeiste. Een mooie tweede plaats was er voor Miranda Spronk-Rienties met ‘Wezenberg’s Panama van ’t Roosakker’. Als derde eindigde Stefanie Schleper. De stal-amazone van Stal Zoer werd met de door Albert Zoer gefokte schimmel ‘Kanjer’ (Up to date x Lincoln) tevens overall-winnaar van de vierjarigen. Hiermee verdiende zij voor haar werkgever ook een gratis dekking van de hengst ‘Kallas’.

Albert heeft zijn fokmerries dit jaar al drachtig en bewaart de tegoedbon van ‘Kallas’ tot komend voorjaar. ‘Ik heb nog even bedenktijd welke merrie het beste bij hem past’, zegt hij. ‘Maar fokken blijft gokken’, voegt hij eraan toe.

Over zijn Duitse stalamazone Stefanie Schleper is hij heel tevreden.. ‘Ze heeft alle competitiewedstrijden super meegedaan. Ze blijft mooi rustig, de paarden leren veel bij haar. Ze doet goed haar best, ik ben absoluut heel blij met haar’.

Een feestje zat er dinsdagavond niet in bij stal Zoer. ‘We gaan vanavond alles klaarmaken voor morgen, want dan gaat hier in Veeningen het internationale gedeelte weer verder’, aldus Albert. Van de warmte hebben de paarden volgens hem niet teveel last. ‘We spuiten ze wat extra af en stappen met ze in de schaduw. Met wat wind op stal en fris drinkwater hebben de paarden minder onder de warmte te lijden dan de paarden’.

admin