Een zonnige en sportieve start van De Wolden Cup 2023

Op vrijdag 12 mei klonk om 14:00 uur de bel voor de eerste combinatie van de 5-jarigen rubriek, aangeboden door Stal Brouwer te Gieten, op het terrein van de Vrederuiters in Ruinen. Met een totaal van ruim honderd combinaties, mooie sport en veel getalenteerde paarden, was de eerste selectiewedstrijd van De Wolden Cup een groot succes.

Tijdens de eerste selectie wedstrijd van de 5-jarigen rubriek van De Wolden Cup lag de kopgroep dichtbij elkaar. De winst was er voor Sonja Vlaar met de hengst Next in Line, een jonge zoon van de hengst Jukebox, gefokt en in eigendom Arjan Roosjen. Mede eigenaar van deze jonge hengst is hengstenhouder Reini Tewis .

Met maar liefst een 9 voor aanleg als springpaard en een 8.4 voor het gaan tussen de hindernissen, scoorde Vlaar een totaal score van 26.4 en stond daarmee ruim een punt los van de nummer twee Rielke Roeland. Roeland werd met de Grandorado x Heartbreaker zoon Nandorado JJ, gefokt door J. Meuleman, tweede met een mooie score van 25.2. Met 0.1 punt verschil van de nummer twee vulde Willem Verdonk de top drie aan. Hij reed de 5-jarige Nathan, gefokt en in eigendom van Albert Zoer. Nathan is een nakomeling van de goedgekeurde hengst Il est Balou, die eveneens te vinden is van de stallen van Stal Zoer.

In de 4-jarigen rubriek, aangeboden door Van Benthem Diervoeders uit Vollenhove, was het voor veel paarden een eerste keer in de concoursring. Veel jong talent met potentie voor de toekomst en een top drie met allemaal eigen fokproducten. De uitblinker van de dag in deze rubriek was Obolenike van Ibolensky x Zapatero, gefokt en in eigendom van de familie Nijland. Met een score van 25.1 wist Esmee Nijland de eerste prijs in de wacht te slepen.

 Ook Beanke Roeland wist een mooie score te behalen met een eigen fokproduct van de familie Roeland, een eindscore van 24.9 was genoeg voor een tweede plaats voor O’Marly van Glenfiddich VDL. Harm-Jan Vos reed zijn eigen gefokte Osborne VS van de hengst Jardonnay VDL naar een derde plaats met een eindscore van 24.2.

Het werd gastjury Mas van Veenendaal en meereizend jurylid Johan Koning vandaag niet makkelijk gemaakt met het beoordelen van deze jonge talenten. Wij kijken terug op een geslaagde eerste selectiewedstrijd en kijken uit naar de tweede selectiewedstrijd van De Wolden Cup tijdens het Pinksterconcours op Landgoed Dickninge in De Wijk op 27 mei.

admin