Stal Zoer steelt de show

Tijdens de derde wedstrijd van ‘De Wolden Cup’ was op het concoursterrein van ‘Hippisch Nieuwleusen’ de zandbak voor de vier- en vijfjarige paarden gereserveerd. Dat gaf wat meer grip op de bodem dan de grasmatten van de voorgaande wedstrijden, wat volgens jurylid Eric Naberink bijdroeg aan de verbeterde prestaties van de combinaties. Wel moesten de jonge paarden het spektakel van de tuigpaarden naast het inrijdterrein en de ring trotseren, wat niet voor iedere deelnemer even gemakkelijk was. De meest sensibele paarden verbruikten hierdoor zoveel energie op het voorterrein, dat hun accu’s al wat leeg waren geraakt voor zij de wedstrijdring ingingen.
Ondanks deze handicap sprongen de vierjarige ‘Kanjer’ (Up to date x Lincoln) met in het zadel Stefanie Schleper en ‘Jackpot’ (Zirocco Blue x Heartbreaker) onder Albert Zoer naar de overwinning. Beide paarden van Stal Zoer stonden in deze competitie al eerder op kop. Hun constante en goede prestaties maken hen tot serieuze kanshebbers voor de finale op 23 juli.
Bij de vierjarigen eindigde Hanna Eleveld met ‘Kwibus’(v. Mylord Carthago) op de tweede plaats, gevolgd door Miranda Spronk – Rienties met ‘Wezenberg’s Panama van ’t Roosakker’ (v. Echo van ’t Spieveld) en Jurg Broek met ‘Kanjer P’(v. Harley).
Bij de vijfjarigen werd Albert Zoer op de hielen gezeten door Mark Bunting met ‘Jagger SRK’ (v. Untouchable) en Regina Leeuwen met ‘Jaspis HBC’ (v. Alicante HBC). Op plaats vier en vijf eindigden Miranda Harke met ‘J-Elrite’ (v. Arezzo VDL) en Stefanie Schleper met Jaimy (v. Cream on top).
De vierde ronde van ‘De Wolden Cup’ zal plaatsvinden tijdens ‘Hippisch Holtrijk’ in Grolloo en belooft weer een prachtige wedstrijd te worden.

admin