‘In de kop een paar heel fijne paarden’

Voor de vierde maal mochten afgelopen vrijdag de vier- en vijfjarige paarden zich presenteren aan de jury van de Wolden Cup, waarbij het vaste jurylid Eric Naberink werd bijgestaan door Angelique Hoorn. ‘We waren het goed eens’, zegt Eric achteraf tevreden. Angelique: ‘In de kop liepen een paar heel fijne paarden’.
Volgens beiden liet de groep vijfjarigen tijdens ‘Hippisch Holtrijk’ in Grolloo de meeste kwaliteit zien. ‘We zagen paarden die in het begin al netjes sprongen nu héél goed springen’, aldus Eric. De wisselende resultaten van de vierjarige zijn volgens hem te wijten aan de jonge leeftijd. ‘Sommigen krijgen wat spierpijn, anderen hebben wat tijd nodig en soms zijn het van die grote slappe paarden Die hebben soms wat rust nodig om daarna weer beter te worden’.
Bij de vierjarigen was het deze keer Béanke Roeland die met de door D. Sinnema gefokte ‘Kensington Blue’(Zirocco Blue x Indoctro) de jury het meest imponeerde. Béanke rijdt het paard sinds kort in opdracht van Mense Toering. Kensington Blue heeft volgens haar nog heel weinig ervaring, maar wel een ‘super karakter’ en een ‘super instelling’.
Op plaats twee eindigde Leonie Jonkers met ‘Kilimanjaro’(v. Cidane), gevolgd door Tonny Leeuwen met ‘Kay’ (v. Harley) en Hanna Eleveld met ‘’Kwibus’ (Mylord Carthago)
De vijfjarigenrubriek werd in Grolloo op naam geschreven van Roos Hansman met haar eigen paard ‘Jeolita S. (Zavall VDL x Phin Phin), gefokt door J. Stummel. De jonge amazone heeft ‘Jeolita’ nu een half jaar in haar bezit. ‘Er zat eerst veel werk in, ze was op concours erg spooky. Maar nu is ze topbraaf, we zijn echt een koppel geworden’. Roos loopt als tweedejaars studente Paardensport (niveau vier) stage bij Stal Bakker en Frederiks in Wapserveen. ‘Het is heel leuk, daar’, zegt ze.
Stephanie Schleper zat deze wedstrijd in het zadel van ‘Jackpot’ (v. Zirocco Blue), die eerder deze competitie succesvol gereden werd door Albert Zoer. Ze wist de schimmel naar een tweede plaats te rijden. Op plaats drie eindigde Miranda Spronk-Rienties met ‘Wezenberg’s Justine (v. Mr. Blue). Nummer vier was Rutger Gieske met ‘Jacuno’(v. Numro Uno).
De komende twee weken kan er nog even getraind worden om de puntjes op de i te zetten. Op dinsdag 23 juli vindt in Veeningen de finale van De Wolden Cup plaats.


admin