‘Een lekker rondje rijden’

Stefanie Schleper en Marcelle Hokse winnaars van de tweede ronde


Het KNMI gaf code oranje, maar ondanks deze voorspelling konden beide rubrieken van De Wolden Cup helemaal uitgereden worden. De vierjarigen startten op het strakke terrein van landgoed Dickninge onder een stralende zon, maar bij de vijfjarigen moesten verschillende combinaties een buitje voor lief nemen. De prijsuitreiking vond plaats onder een donkergrijze hemel, wat een speciale sfeer aan dit feestelijke moment gaf.

Eric Naberink werd deze tweede ronde van de WoldenCup bijgestaan door Peter van der Kallen, die er een autorit van 200 kilometer voor over had om in De Wijk de Noordelijke talenten te bekijken. Zijn oordeel was dat er een ‘kleine topgroep, vrij grote middengroep en een kleine ondergroep’ liep. Een stuk of vijf, zes van de paarden die hij zag had hij wel mee naar huis willen nemen, vertelde hij.

Bij de vierjarigen vormde Stefanie Schleper met ‘Kanjer’(Up to date x Lincoln) de sterkste combinatie, op de voet gevolgd door Rianne Nalis met ‘Karavannah’ (Vigo D’ Arsouilles x Mermus). De 21-jarige Stefanie is afkomstig uit Duitsland en sinds 5 maanden in dienst bij stal Zoer. Stefanie vertelt dat ze de hengst ‘Kanjer’ met veel plezier rijdt, omdat hij zowel thuis als op concours dapper en fijn te rijden is. Ze hoopt zich te kwalificeren voor de finale van de Wolden Cup.

Marcelle Hokse pakte in de vijfjarigenrubriek de overwinning met ‘Jarrant ut Frankryk’ (Warrant x Zapatero VDL). Op de tweede plaats eindigden Roos Hansman met ‘Jeolita’ (Zavall VDL x Phin Phin) en Harm-Jan Vos met ‘Jestinov’ (Carrera VDL x Ustinov) .

‘Jarrant’ is eigendom van de familie Hoorn uit Wanneperveen en Marcelle traint hem sinds vier maanden. ‘Het is een fijn paard. Hij is groot en slap, maar hij wil z’n best doen en wordt steeds sterker. Hij wordt gemakkelijker te rijden en in de ring constanter’, vertelt Marcelle. Ze zorgt ervoor dat de trainingen thuis afwisselend zijn om het voor de paarden en haarzelf ‘leuk te houden’. ‘Ik train op gevoel, kijk wat het paard nodig heeft. Ik rijd veel dressuurmatig en doe gymnastiekwerk: balkjes en in-uitjes. Misschien zou ik thuis wat vaker hoog moeten springen. Maar in de ring doen ze het goed, dus ik hoef de training toch niet te veranderen, geloof ik’.

Marcelle kwam niet met het gevoel te gaan winnen, maar wilde ‘een lekker rondje rijden’ en haar paarden verder opleiden. Nu ze gewonnen heeft, geeft ze toe dat voorop de ereronde lopen ‘toch wel heel leuk is’.

Aanstaande vrijdag 14 juni vindt de derde ronde van De Wolden Cup plaats in Nieuwleusen.

 

admin