Marcelle Hokse niet te kloppen in finale

Zes combinaties hadden ich in de finale van de ‘De Wolden Cup’ voor de barrage geplaatst. De beoordelingen op springaanleg en rijstijl waren achter de rug: nu kwam het aan op een snelle en foutloze rit. Marcelle Hokse mocht als eerste en als laatste starten met respectievelijk ‘Fair Play'(v.Wizzerd Wv) en ‘Fairy Tail’. Met haar openingsrit bleek ze niet te kloppen, tot ze zelf ten tweeden male in de ring verscheen. Met ‘Fairy Tail’ wist ze haar eigen snelle tijd te verbeteren en dit resulteerde in een eerste èn een tweede plaats voor de Rouveense amazone.

MDB_2092   Marcelle Hokse Fair Play
Marcelle Hokse in het zadel van Fairy Tail (l) en Fair Play (r)

“Ik ben blij”, zegt ze na afloop. “Met Fair Play stond ik er er best goed voor, maar ik heb met hem nooit echt barrage gereden dus ik had ook vijf en zes kunnen worden”. Ze vertelt verder: “Ik wist dat ik niet overall winnaar kon worden want Annelien heeft het zo goed gedaan in de competitie. Haar kon ik niet meer voorbij. Ik kon wel proberen om tweede te blijven en dat is gelukt. Met Fairy Tail stond ik vijfde en ben ik toch nog derde geworden”.
Haar eerste en tweede plaats in de laatste ronde noemt ze ‘heel leuk’. “Ze waren in vorm vandaag”, zegt Marcelle. Last van zenuwen had ze niet. “Ze voelden goed aan en dan kan het ook”. Ondanks hun onervarenheid vertrouwden haar paarden hun amazone en lieten zich snel door een binnenbocht in het parcours sturen. “Ik was er al een paar keer doorheen gereden dus ze wisten wel dat ze er tussendoor konden”, zegt Marcelle.

Hoe lang Marcelle met beide paarden verder gaat is nog niet zeker. “Fairy Tail gaat het M in. Dat heeft ze al een paar keer gelopen”. De bruine merrie is gemeenschapleijk eigendom van Marcelle en Marc Houtzager die tevens de fokker is. “Fairy Tale is voor de verkoop. Het zou fijn zijn als ze mag blijven maar als ze verkocht wordt is het ook leuk”, zegt Marcelle.

‘Fair Play’ rijdt Marcelle in opdracht van de eigenaren, de heer en mevrouw Spithoven. “Er zijn heel veel mensen die hem leuk vinden. We moeten eens om de tafel om te zien wat het verstandigst is”, aldus de succesvolle amazone.

Tijd om een feestje te vieren was er voor Marcelle aan de vooravond van de tweede week van CH de Wolden niet bij: “Vanavond ga ik mijn spullen pakken want morgen moet ik hier weer paarden keuren. Het is een drukke week. Maar wel leuk!”

MDB_2119

Tekst en foto’s: Amanda Velt

admin