‘Florian’ overall winnaar vijfjarigen

Overall winnaar van de vijfjarigen was de hengst ‘Florian'(v. Zirocco Blue VDL) van Stal Zoer, gereden door Annelien Lenters. De amazone had in de competitie met dit paard al eenmaal een tweede en tweemaal de eerste plek opgeëist. Ook in de finale scoorde Annelien met Florian hoge ogen bij de jury, maar reed helaas in de barrage een verkeerd parcours. Toch kon de trofee haar niet meer ontlopen en samen met de fokkers van Florian werd zij gehuldigd op het mooie terrein van CH de Wolden.

MDB_2045   fokkers Florian

Annelien Lenters in het zadel van ‘Florian” (l) en met de trotse fokkers Thea en Paul Pijnacker (r).

Thea en Paul Pijnacker waren vanuit het Friese Augsbuurt (bij Kollum) gekomen om de prestaties van hun fokprodect in de finale van de ‘De Wolden Cup’ te zien. “Geweldig, super, gewoon trots”, antwoordde Thea op de vraag hoe ze zich voelde na de prijsuitreiking. Haar echtgenoor Paul: “Hij deed het heel goed in de laatste wedstrijden en is vandaag mooi geëindigd”.

De Friese fokkers verkochten Florian als tweejarige aan Stal Zoer. Ook ‘Barbarella’, de moeder van de hengst, had haar weg naar de stal in Echten weten te vinden en had onder het zadel van Albert Zoer mooie prestaties neergezet. “Ze loopt nu geloof ik in Zwitserland”, vertelt Paul niet zonder trots.

De cheque ter waarde van vijfhonderd euro, uit te geven aan een dekking van VDL Stud, wordt dit jaar niet meer ingewisseld. “De fokmerrie die we nog hebben is te oud”, vertelt het tweetal. Met de cheque op zak zal het fokkersechtpaar voor volgend dekseizoen zeker plannen gaan maken.

Hoe het komt dat zij zo succesvol zijn met hun fokkerij? Paul: “Het is een kwestie van een beetje geluk en een beetje gevoel hebben. En we vinden het leuk!”

MDB_2206

Tekst en foto’s: Amanda Velt.

admin