‘Goddess Taonga’ beste vierjarige

Het was opnieuw Arjen van Diepen die in het zadel van vierjarige ‘Goddess Taonga’ de overwinning opeiste. Met al drie eerste plaatsen op zijn naam hoefde er niet gerekend te worden om vast te stellen wie de overall-winnaar was van ‘De Wolden Cup 2015’. ‘Goddess liep weer in de rondte zoals altijd’, vatte de 24-jarige Noord-Hollandse ruiter zijn rit samen. “Alleen staat ze nog niet zo braaf stil bij de prijsuitreiking, dat heeft ze nog niet geleerd”, voegde hij er lachend aan toe.

MDB_1739   MDB_1742

Willeke Bos, de fokker en eigenaar van Goddess Taonga (v. Boss), is enthousiast over de prestaties van haar fokproduct. “Vooral omdat we heel weinig springpaarden hebben is het heel erg leuk”, zegt ze. De moeder van Goddess Taonga is Shaira (v.Silvio I) en wordt door Willeke de ‘mascotte van de stal’ genoemd. Waarom? “Het was mijn allereerste paard waar alles mee begonnen is”, antwoordt Willeke. “Ik ben ermee gaan dressuren en toen ik zelf ‘drachtig’ raakte werd mijn rijpaard fokmerrie. Ze doet het niet onverdienstelijk. Ze heeft dressuurpaarden gegeven die ZZ-zwaar lopen. Dat ze nu ook een goed sprigpaard heeft gebracht is helemaal leuk”. Shaira is dit jaar gedekt van ‘Etoulon VDL’. “Destijds hebben we voor ‘Boss’ gekozen omdat je een mooi paard zoekt en een beetje souplesse. Ik vind het leuk om naar het paard te kijken, niet alleen boven de hindernis maar ook ertussen”.

Volgens Willeke leidt Arjen de paarden ‘dressuurmatig lekker op’. “Een paard moet luisteren, braaf zijn en lekker door het lijf lopen. Dat is prettig om naar te kijken”, zegt ze. Misschien voelt het paard zich dar ook goed bij? Willeke: ” Ze praten niet, maar ja, dat hoop je wel”.

MDB_1787   MDB_1845
Arjen van Diepen in het zadel van ‘Goddess Taonga’ met naast hem Ed van Benthem, eigenaar van ‘Van Benthem Diervoeders’ en de jury: Peter van der Kallen.

Tekst en foto’s: Amanda Velt.

admin