KWPN-hengst Il est Balou behaalt hoogste score bij selectie Staphorst

STAPHORST – De hoogste score tijdens de derde selectie van De Wolden Cup was vrijdag voor Albert Zoer en de KWPN-hengst Il est Balou (Balou du Rouet x Quasimodo Z). Op de graspiste in Staphorst won de combinatie bij de 5-jarigen met twee keer het cijfer 8,5.

Vaste jury Freek van der Laan en gastjury Angelique Hoorn kregen een mooie groep jonge springpaarden voorgeschoteld. “We hadden in beide groepen echte uitschieters, maar ook een opvallend goede middenmoot, waarbij je gewoon van fijne springpaarden kunt spreken”, was de conclusie van Hoorn. Bij de 5-jarigen won de bij het KWPN goedgekeurde Il est Balou. “Een heel compleet paard, met een hele mooie manier van springen. Echt een paard voor de toekomst”, aldus Hoorn.

Albert Zoer met Il est Balou tijdens De Wolden Cup in Staphorst.
foto: Steven Stegen

Albert Zoer was positief verrast. “Ik heb de hengst nog maar twee weken weer een beetje in training. Het dekseizoen was druk voor hem. Maar hij pakt het heel goed weer op, hij liep hier heel fijn rond.” De ruiter uit Echten zegt blij te zijn met de competitie voor jonge springpaarden. “Het is een heel goed initiatief. Ik vind het jammer dat ik er de eerste twee selecties niet bij kon zijn, vanwege internationale verplichtingen.”

De Wolden Cup Staphorst 5-jarigen

De derde selectie van De Wolden Cup zit er op. In Staphorst won Albert Zoer de Anemone Horsetrucks B.V. prijs bij de 5-jarigen met de bij het KWPN goedgekeurde hengst Il est Balou (Balou du Rouet x Quasimodo Z). De hengst heeft na een aantal drukke weken dekken nog maar een paar parcoursjes weer gelopen, maar wist de jury en het publiek flink te imponeren. Riëlke Roeland werd tweede met Iron Maiden en Rianne Nalis eindigde met Ikato als derde.Morgen meer op de website!

Geplaatst door De Wolden Cup op vrijdag 8 juni 2018

De tweede plaats ging in Staphorst naar Riëlke Roeland uit Hasselt met Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef x Indorado). De fijne schimmel, die de eerste selectie in De Wijk wist te winnen, kreeg een 8,5 voor springen en een 8,2 voor het gaan tussen de hindernissen. Rianne Nalis werd derde met Ikato (ukato x Fedor). De winnende combinatie van de selectie in Wezep kreeg twee keer het cijfer 8,2.

admin