Il est Balou en Jimmy op herhaling bij vierde selectie De Wolden Cup

NIEUWLEUSEN – De vierde selectie van De Wolden Cup, vrijdag bij Hippisch Nieuwleusen, leverde dezelfde winnaars op als bij de eerdere wedstrijd in Staphorst. De KWPN-hengst Il est Balou schitterde met Albert Zoer bij de 5-jarigen. Jimmy, gereden door Rianne Nalis, was opnieuw de beste 4-jarige.

Op de mooie eb- en vloedbodem in Nieuwleusen kwamen de paarden goed uit de verf. De juryleden Freek van der Laan en Bert van den Oetelaar kregen een mooie groep paarden in de baan, die ook laten zien dat ze gedurende de competitie vooruitgang boeken. Met een score van 26,5 punten was Il est Balou (Balou du Rouet x Qasimodo Z) afgetekend de beste in de rubrieke voor 5-jarigen, aangeboden door Anemone Horsetrucks.. De goedgekeurde hengst wil duidelijk geen fout maken en blijft ver van het hout.

Albert Zoer en Il est Balou op weg naar de overwinning in De Wolden Cup in Nieuwleusen.
foto: Steven Stegen

De jury beloonde het springen van Il est Balou met een 9, het hoogste cijfer in de hele groep van 45. Voor het gaan tussen de hindernissen kreeg door de Albert Zoer voorgestelde hengst een 8,5. Omdat het springen dubbel telt kwam de score daarmee op 26,5.

Topgevoel
Zoer blikte zeer tevreden terug op zijn winnende rit. “Vorige keer scoorde hij een 8,5 en nu een 9 en dat vind ik ook zeker verdiend. Hij was vandaag echt heerlijk te rijden, ondanks dat het wel wat winderig was. Hij was misschien nog wel gretiger dan in Staphorst, hij vindt het spelletje echt leuk, hij geeft je als ruiter echt een topgevoel.”

Béanke Roeland pakte met Imposant (Quaprice Z x Indoctro) de tweede plaats. De combinatie werd beloond met een score van 25,0. Zus Riëlke Roeland (met Iron Maiden) deelde de derde plaats met Regina Leeuwen (In the Sky HBC) met een resultaat van 24 punten. De schimmel Iron Maiden (Quasimodo van de Molendreef x Indorado) acteert de hele competitie al sterk en won de eerste wedstrijd in De Wijk.

Op herhaling
Bij de grote groep van 69 4-jarigen, aangeboden door Van Benthem diervoeders, ging Jimmy (Twister de la Pomme x Mermus R) op herhaling. Onder het zadel van Rianne Nalis sprong de ruin naar een score van 25,5 punten. Het was de tweede zege op rij, want in Staphorst voerde Jimmy van fokker/eigenaar Patricia Kemper ook al de ereronde aan.

Claudia Kos pakte met Jersey (Ircolando x Vegas VDL) de tweede plaats met 24,4 punten. Ze werd op de voet gevolgd door Regina Leeuwen en Jaspis HBC (Allicante HBC x Lux) met 24,2.

admin