Rianne Nalis wint in Staphorst met 4-jarige Jimmy

STAPHORST – Met een eindscore van 25,1 won Rianne Nalis de selectie van De Wolden Cup voor 4-jarigen in Staphorst. De amazone uit Broekland kwam aan de start met Jimmy (Twister de la Pomme x Mermus R).

Rianne Nalis met Jimmy tijdens de prijsuitreiking.
foto: Steven Stegen

Rianne Nalis zette een mooie ronde neer op de prima graspiste in Staphorst. De juryleden Freek van der Laan en Angelique Hoorn waardeerden het optreden met een 8,3 voor springen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. De combinatie maakte geen fouten onderweg en kwam daarmee op een totaal van 25,1.

Bij de vorige selectie in Wezep werd de 4-jarige Jimmy vijfde. “Hij was toen denk ik iets meer kijkerig. Vandaag was hij echt heel constant en gelijkmatig, ja het was echt een heerlijk rondje”, blikte Rianne Nalis na afloop terug.

De Wolden Cup Staphorst 4-jarigen

We zijn in Staphorst vandaag voor De Wolden Cup. De rubriek voor 4-jarigen zit er op en is gewonnen door Rianne Nalis met Jimmy (v. Twister de la Pomme). De juryleden Freek van der Laan en Angelique Hoorn waardeerden het optreden met een 8.3 voor springen en een 8.5 voor het gaan tussen de hindernissen.Rink-Jan Dijkstra werd net als vorige keer in Wezep tweede met J.Coutinho (v. Harley VDL) met de cijfers 8.2 en 8.5.

Geplaatst door De Wolden Cup op vrijdag 8 juni 2018

Tevredenheid was er ook bij fokker en eigenaresse Patricia Kemper, die de mooie prestatie van Jimmy met een ‘big smile’ aanzag. “We zagen al gelijk dat Jimmy veel kwaliteit heeft. Hij doet het de laatste tijd heel goed, zit steeds bij de eerste vijf. En dat hij dan nu wint, dat is helemaal top!”

De tweede plaats was opnieuw voor Rink-Jan Dijkstra met de goed springende vos J.Coutinho (Harley VDL x Goodtimes). De jury kende dit duo een 8.2 en 8.5 toe, goed voor een eindscore van 24.9. “Het paard gaat echt goed vooruit, het ging nog beter dan de vorige keer”, aldus Dijkstra.

admin