Jury Aniek Diks lovend over 5-jarige paarden bij De Wolden Cup

GROLLOO – Jurylid Aniek Diks was vrijdag lovend over de groep 5-jarige springpaarden die ze samen met Freek van der Laan beoordeelde. “Een groep met veel kwaliteit, paarden die zich fijn laten rijden.” De KWPN-hengst Il est Balou voerde de collectie opnieuw aan. Bij de 4-jarigen won de merrie Judeska Molga van de Crumelhaeve.

De Wolden Cup bij Hippisch Holtrijk Grolloo

Video over De Wolden Cup tijdens Hippisch Holtrijk

Geplaatst door De Wolden Cup op Maandag 9 juli 2018

Aniek Diks vond het duidelijk leuk om weer eens in Grolloo te zijn. De Wolden Cup streek voor het eerst neer bij Hippisch Holtrijk. Drie jaar geleden won Diks zelf het hoofdnummer van dit evenement, de Derby van Drenthe. Het geeft wel aan dat de piste in Grolloo net even anders is, met een aantal Ierse wallen. Niet dat de jonge springpaarden daar al over moesten. “Maar er is hier natuurlijk wel heel wat te zien.”

Albert Zoer en Il est Balou bij de sponsorauto van Anemone Horsetrucks.

Diks was aangenaam verrast over de kwaliteit. In tegenstelling tot vaste jury Freek van der Laan zag zij de deelnemende paarden voor het eerst. Over de winnaar waren de twee het snel eens: opnieuw voerde Il est Balou (Balou du Rouet x Quasimodo Z) met Albert Zoer de ereronde aan. “Echt een paard waar Albert in de toekomst ver mee kan komen”, aldus Diks.

Topdag Albert Zoer
Albert Zoer had in Grolloo een absolute topdag. Niet alleen won hij met Il est Balou, met zijn andere KWPN-hengst It’s Otto (v. Etoulon) pakte hij ook nog eens de derde plaats. “Il est Balou heeft de hele competitie heel constant gesprongen, met heel veel kwaliteit. It’s Otto sprong bij de vorige selectie ietsje minder dan hij eigenlijk kan, maar nu heeft hij echt wel laten zien dat hij een topper is.”

Béanke Roeland nestelde zich op de tweede plaats met Imposant (Quaprice Z x Indoctro), een plek die ze eerder ook bij de selectie in Nieuwleusen bezetten. Imposant kreeg een 8,1 voor het springen en bleef daarmee It’s Otto, die een 8 kreeg, net voor. Willem Verdonk pakte met Ikke (Cream on Top x Gentleman) de vierde plaats.

Judeska Molga van de Crumelhaeve, gereden door Sylvana Wezeman, was de beste 4-jarige en kreeg lekkere koeken van hoofdsponsor Van Benthem diervoeders.

4-jarigen
Bij de 4-jarigen was de hoogste score voor Judeska Molga van de Crumelhaeve (v. Emir R). De merrie werd vakkundig voorgesteld door Sylvana Wezeman, die vrijdag een druk schema had. “Ik start ook met een aantal paarden in Houten, maar deze wedstrijd wilde ik absoluut rijden, want ik wil met deze merrie natuurlijk graag naar de finale. Je mag maar één selectie missen, dus we moesten hier aan de bak.”

Rink-Jan Dijkstra presteerde opnieuw sterk met J.Coutinho. De dochter van Harley VDL werd tweede.
foto: Steven Stegen

“Het is een paard dat eigenlijk altijd wel heel veel springt, maar ik merk ook wel dat ze zich echt ontwikkelt en dat ze steeds meer kracht krijgt. Ze heeft veel vermogen, voor mijn gevoel kan ze wel over een huis heen springen”, lachte Wezeman na de huldiging. De concurrentie in de groep 4-jarigen was sterk. Goede tweede werd de vos J.Coutinho (Harley VDL x Goodtimes) met Rink-Jan Dijkstra, een combinatie die de hele competitie steeds vooraan te vinden was en die zeker een geduchte kanshebber is voor de eindzege van De Wolden Cup. De derde plaats ging naar Jip (v. Tangelo van de Zuuthoeve), gereden door Nicole Eggens.

admin