Annelien Lenters: “Ik heb veel van Albert geleerd”.

Annelien Lenters timmert flink aan de weg in de competitie om de ‘De Wolden Cup’. Met een zestal paarden uit ‘Stal Zoer’ verscheen zij tijdens de kwalificatiewedstrijden aan de start en niet zonder resultaat. In Nieuwleusen eindigde ze met Florian als eerste en met Freedom als vierde bij de vijfjarigen.Met Freedom had zij al eerder een eerste en een derde prijs en met Florian een eerste en een tweede plaats op haar naam gezet. “Beide hengsten doen het goed”, zegt Annelien tevreden. “Het is geweldig om ze te mogen starten”.

MDB_1436   MDB_1333

Annelien Lenters in actie met ‘Florian'(l) en ‘Freedom'(r).

De amazone werkt nu ruim anderhalf jaar bij stal Zoer. “Dat bevalt me goed”, zegt ze. “Ik heb veel van Albert geleerd” Ze vervolgt: “Eerst reed ik alleen de paarden thuis. Ik trainde ze door als Albert op concours was. Begin dit jaar ben ik ook begonnen met het uitbrengen van de jonge paarden op wedstrijden. En dat pakt heel goed uit”.

Voor Annelien begon bij Arend en Albert Zoer reed ze achtereenvolgens voor Angelique Hoorn en Stal van Leur . En dáárvoor heb ik zeven jaar in de horeca gewerkt”, vertelt Annelien. Een paardenopleiding heeft ze niet gevolgd, maar een ervaren amazone is ze zeker. “Mijn vader heeft altijd gereden en had zelf ook paarden. Ik heb heel lang hobbymatig paardgereden en vier jaar bij Adelinde Cornelissen getraind. Dankzij haar heb ik op ZZ-licht niveau gereden. Vijf maanden terug heb ik mijn dressuurpaard verkocht naar Japan”.

Een nieuw eigen paard zit er voor Annelien voorlopig niet in, want: “Ik heb het hartstikke druk bij Albert op stal”, zegt ze. Op de vraag de twee disciplines te vergelijken zegt ze: “Dressuur is de basis, ook voor een springpaard. Een paard moet gymnastisch, lekker losgewerkt zijn. Een dressuurpaard heeft net als een springpaard tempocontrole nodig. Je moet kunnen schakelen, naar voren en terug kunnen rijden op de momenten dat jij dat wil. Het ligt niet zover uit elkaar”.

Wanneer Annelien gevraagd wordt waar haar voorkeur naar uitgaat, denkt ze even na. “Ik denk dat ik het springen wel leuker vind”, zegt ze dan. “Dressuur op het hogere niveau met een paard dat het goed kan is ook echt heel gaaf om te doen. Maar het springen vind ik wel spectaculairder en daarom vind ik dat toch nog mooier”.

Bestaat er in de toekomst een ‘Stal Annelien Lenters’? “Nee, dat denk ik niet”, lacht de amazone. “Het bevalt me goed zo en we zien wel hoe het verder gaat. Voorlopig ga ik zo door!”

MDB_1519

Annelien Lenters in het zadel van ‘Florian’ met de juryleden Bert van den Oetelaar (l) en Mense Toering (r).

Tekst en foto’s: Amanda Velt

admin