‘Dit zijn de puppy’s die het later moeten gaan doen’

 

Tonny Leeuwen en Albert Zoer winnaars eerste ronde De Wolden Cup

De eerste wedstrijd van de jubilerende Wolden Cup zit erop. In Staphorst lag de grasmat er prachtig bij en stond een eerlijk parcours opgesteld om de vier- en vijfjarige springpaarden hun ervaringen in de ring te laten opdoen. De juryleden Eric Naberink en Jennie Zoer volgden de verrichtingen van de combinaties en waren tevreden over de kwaliteiten van deze lichting jonge paarden.
‘Sommige paarden waren nog wat aan de groene kant, maar dat is ook logisch, want het was de eerste wedstrijd’, aldus Eric. ‘Ik denk dat we de paarden in de loop van de competitie echt zien gaan groeien. Ze zullen in de finale laten zien dat ze gedurende de wedstrijden veel geleerd hebben en dat is precies één van de hoofddoelen van deze competitie’.
Bij de vierjarigen liet Tonny Leeuwen met haar hengst ‘Kay’ de concurrentie achter zich. De Harley-nakomeling liep een fijn rondje en maakte de hoge verwachtingen van zijn eigenares waar. De 24-jarige Tonny draait sinds kort vlakbij Harlingen haar eigen stal, waar zij op dit moment zeven paarden onder het zadel heeft. Met haar drie vierjarigen komt zij graag naar Drenthe gereden om deel te nemen aan de Wolden Cup. Ze hoopt hoog te eindigen met ‘Kaj’, of met één van haar andere vierjarigen.
‘Hij was mooi aan het opletten, gaf een goed gevoel. Hij werd één keer wat sterk, maar daarna loste hij het mooi op’, beschrijft de amazone haar rit met ‘Kay’. ‘Het was één van mijn beste rondjes met hem’.
Bij de vijfjarigen gooide Albert Zoer met zijn ‘Jackpot’ de hoogste ogen. ‘Ik heb hem zelf nog niet zoveel gereden’, vertelt Albert over zijn paard. ‘Mijn stalruiter heeft hem aangereden. Ik heb hem nu drie of vier keer meegehad. Het is een heel fijn paard, gemakkelijk te rijden, hij heeft veel vermogen. Hij is voorzichtig en lijkt echt een paard voor de toekomst’. Albert rijdt met net zoveel plezier mee in De Wolden Cup als op een internationaal concours. ‘De paarden die internationaal lopen, zijn ook hier begonnen’, zegt hij. ‘Dit zijn de puppy’s die het later moeten gaan doen’. Albert ziet De Wolden Cup als een mooie gelegenheid om zijn jonge dieren te trainen en te kijken hoever ze zijn in hun ontwikkeling. ‘Daarvoor zijn wedstrijden als deze heel belangrijk’.

admin