Elk jaar een week voor de finale van “De Wolden Cup” is het bellen geblazen, naar alle fokkers wiens fokproduct zich heeft weten te plaatsen voor de finale op het mooie terrein van “CSI Zuidwolde”.

Met een beetje geluk kunnen we zo`n vier a vijf fokkers telefonische te woord staan op een avond. Vaak zijn het oudere boertjes, die eerst een beetje achterdochtig antwoorden, maar dan helemaal los ratelen over hun fokkerij. Echt een lust om naar te luisteren, dan zit je zo een half uur, zelfs een keer een heel uur aan de telefoon en daar doen we het natuurlijk voor! Ze komen dan ook letterlijk overal vandaan, zelfs uit het buitenland en allemaal super positief. Natuurlijk kan een mailtje ook, maar die belanden vaak in een spam box, plus dat de ouderen onder ons natuurlijk niet allemaal de weg weten in internet land. Voor een paar jaar terug kreeg ik een fokker aan de telefoon die in zijn laatste dagen van zijn leven zat, maar het zeker ging proberen. De dochter van deze goede man is toen uiteindelijk geweest om voor haar vader even te gaan kijken en is met een kleinigheidje, maar heel enthousiast naar huis terug gekeerd. Ook zijn er fokkers die hun fokproduct niet weer kunnen zien na overlijden, maar ook dan zijn er familie leden die toch even langs komen, gewoon omdat wij ook aan de fokkers willen denken. Ruiters en amazones, maak eens een praatje met deze mensen. Bel de fokker van je paard eens even op en laat ze weten dat je de competitie meerijdt. De fokker waardeert dit zeer zeker.

Zonder fokkers geen paarden is dan ook ons motto! Ook dit jaar hebben wij voor alle fokkers van de finale paarden weer een leuke fokkers premie. Natuurlijk gaat dit niet zonder sponsoren, die net zo belangrijk zijn als de fokkers!

admin