De Wolden Cup 2024 van start

Zaterdag 18 mei was het zover en ging de eerste wedstrijd van De Wolden Cup 2024. We waren te gast op Landgoed Dickninge, de organisatie van Stichting CH De Wijk had wederom haar best gedaan om er weer een prachtig concours van te maken. Op de mooie graspiste klonk om 13:00 uur de bel voor de eerste combinatie van editie 2024.

Er werd afgetrapt met de 4-jarigen competitie, waar Van Benthem Diervoeders al jarenlang de titel als hoofdsponsor draagt. Lianne van den Akker wist in de openingsrubriek de winst op haar naam te schrijven. Met haar schimmel Padoek van de hengst Kardesh reed zij naar een mooie score van 24.1 punten.

Manon van der Sluis kwam twee tiende te kort, maar werd mooi tweede met haar paard First Edition VDS v. Urano de Cartigny. De derde plaats was er voor Lotte van der Kaaij met Pardoes van Seldsum v. Cantano TN.

Bekend duo

Vorig jaar liet de hengst Onyx Slf (Diamant de Semilly) onder het zadel van Wilfred Harke al goede dingen zien. Ook dit jaar valt hij gelijk weer op en waren de juryleden, bestaande uit meereizend jurylid Johan Koning en gastjury Jack Broek, enthousiast over deze jonge hengst. Hij schreef met een waanzinnige score van 25 punten de HORKA-prijs op zijn naam.

Sally Schuttert werd knap tweede met Maurie Z v. Milton Z en kregen een mooie score van 24.8 toebedeeld. De top drie werd afgesloten door Obelix v. Il est Balou, gereden door Willem Verdonk.

Hiermee is de eerste competitiewedstrijd van De Wolden Cup 2024 verreden en kijken wij uit naar de volgende. Volgende week vrijdag vindt de tweede competitiewedstrijd plaats in Ruinen bij LR en PC De Vrederuiters. Tot dan! 

Tekst: Sanne Broekman Foto: De Wolden Cup

admin