We kijken terug op een geslaagde tweede competitiewedstrijd in Ruinen.

We begonnen vrijdag met zo’n 60 5-jarigen en een groep van 80 4-jarigen paarden. Een super opkomst en een lange zit voor onze juryleden natuurlijk. Henri Stegeman nam in Ruinen de taak als gastjury op zich, samen met ons meereizend jurylid Johan Koning. Ondanks de weersvoorspelling bleef het aardig droog. Helaas voor de laatste 20 deelnemers werd het toch een nat pak. De jury kon gelukkig schuilen onder een paar geleende paraplu’s vanuit het publiek en hoofdsponsor van de 4-jarigen rubriek Van Benthem Veevoeders zag de bui al hangen en liet ons weten dat het misschien wel een goed idee was om de prijsuitreiking in de tent te doen. Een vooruitziende blik dus in zowel voer en in weersomstandigheden!

Opvallende nieuwkomer in de competitie

Anouk Vos trok een blikje los van Gestüts Lewitz Schockemöhle, fokker tevens eigenaar met in totaal 6 hengsten. Een paar opvallende springpaarden, hier en daar nog wat groen, maar mooie hoogbenige types met kwaliteit en vermogen.

De 5-jarigen werd gewonnen door Willem Verdonk met het paard Olivia van Stal Zoer een jonge It’s Otto x Haarlem, gefokt door H. Brand. Hij reed aan het begin van de rubriek binnen, maar wist met de punten van 25.9 bovenaan te blijven in het klassement. Anouk Vos bleef er net onder. Zij werd tweede met Conthacoon PS een jonge Conthargos x Chacoon Blue met 25.5 punten en behaalde 24.8 punten met Clear Calling PS een Clear Heart x Calvaro. Beide paarden gefokt door Gestüts Lewitz Paul Schockemöhle.

In de grote groep 4-jarigen werd er gewonnen met een score van 24 punten door Menno Waninge met zijn paard Barones van de Pondorosa een jonge El Barone 111 x Ahorn, gefokt door Chr. Van den Hanenberg. Een heel fijn paard, waar ook gelijk vraag naar was, maar ze kiezen ervoor om er zelf eerst nog even van te genieten. Nicole Eggens werd tweede met het paard Quite Casall, van Stal van Geel-Schröder en mede eigenaar J. Van Hamond. Een jonge Casall x Quidam de Revel, gefokt door Jochen Schiedel. Ook zij behaalde 24 punten, maar dan is de tijd bepalend. Nicole werd ook derde met Pia D’or B een nakomeling van Emerald van ’t Ruytershof x Heartbreaker gefokt door J.G Boomkamp die ook mede eigenaar is met Stal van Geel- Schröder.

De volgende stop is 14 juni in Staphorst. Wij hopen jullie ook hier allemaal te zien natuurlijk!

admin