Rolien en Albert pakken de punten in Zuidwolde

In Zuidwolde werd afgelopen vrijdag de vierde wedstrijd van ‘De Wolden Cup’ verreden en verschenen 168 vier- en vijfjarigen in de ring om hun talenten te laten beoordelen door de tweekoppige jury: Mense Toering en Arjen Vos.

Rolien 2 klein  Rolien 1 klein  Rolien 3 klein

De overwinning bij de vierjarigen ging deze week naar Rolien Albring met ‘Hoppe’ (v. Bernini). “Mijn rit ging zoals Daan en ik van de voren besproken hadden”, zegt ze. De amazone uitBruntinge werkt sinds september bij ‘Stal van Geel-Schröder’ in Gees, wat haar goed bevalt. “We hadden deze week nog een keer extra getraind op controle en dat pakte goed uit”, vertelt Rolien. “Hij sprong ook goed en het is mooi als je hier kunt winnen”. Hoppe heeft volgens Rolien de eerste twee wedstrijden mooi constant gelopen. In Nieuwleusen beleefde ze met Hoppe een klein dipje, maar vandaag was ‘de rijerij’ weer goed en was de voshengst zelfs ‘iets scherper’. Rolien is zeker van plan de finale van ‘De Wolden Cup’ met een aantal paarden te rijden, maar hoopt eerst in Meppel weer goed te presteren.

Albert Zoer klein  Albert 2 klein  Albert 3 klein

Net als vorige week eiste Albert Zoer in de vijfjarigenrubriek de overwinning op, deze keer in het zadel van ‘Gatano’ (v. Sir Sutterfly). “Het is een paard dat nog niet zoveel wedstrijdervaring heeft. Vergeleken met vorige week sprong hij alweer een klasse beter”, aldus Albert. De merrie ‘Genesis’, met wie hij in Nieuwleusen alle concurrenten versloeg, was deze week volgens de Echtense ruiter ‘wat frisser’. “Ze was daardoor wat speels tussen de hindernissen en dat kostte punten. Maar ze sprong verder net zo fijn”. Over zijn tweede overwinning op rij zegt Albert: “Het zijn drie fijne paarden. Ik heb ook nog ‘Galant’ gereden, die was ook weer geplaatst en had goede punten”.

Na de prijsuitreiking stond Albert klaar om rechtstreeks terug te rijden naar Rotterdam, vanwege zijn deelname aan CHIO Rotterdam. Hoe hij het vindt om heen en weer te bewegen tussen topsport en ‘kleuterklas’? Albert: “De paarden die in Rotterdam lopen hebben eerst ook hier gelopen. Hier zijn ze begonnen. De basis moet goed zijn en die kun je mooi op wedstrijden als deze leggen. Het is leuk om op topniveau te rijden, maar in ‘De Wolden Cup’ starten met de jonge paarden vind ik net zo leuk”.

Tekst en foto’s: Amanda Velt

 

admin