John en Beezie Madden jury tijdens “De Wolden Cup” finale 2016

13645195_1734452063480202_5370168057015826190_n

De Wolden Cup finale voor jonge springpaarden op CSI De Wolden wordt dinsdag 19 juli gejureerd door een koppel dat zelden in de baan staat om paarden van punten te voorzien. Daarentegen hebben ze een schat aan ervaring en kennis in huis. Het gaat om John en Beezie Madden uit de Verenigde Staten, die momenteel op de stal van Johan Heins in Schiphorst verblijven met het oog op de Olympische Spelen.

 

Beezie Madden, dit weekend in actie op CHIO Aken, behoort tot ‘s werelds beste ruiters. Ze won al twee gouden teammedailles en individueel zilver op de Olympische Spelen, pakte op de Wereldruiterspelen vier medailles en won in 2013 de wereldbekerfinale. Haar troef voor Rio de Janeiro is Cortes C (v. Randel Z). Echtgenoot John Madden houdt zich bezig met het spotten van nieuw springtalent en de handel en is daarnaast voorzitter van het FEI Jumping Comité.

 

De organisatie van De Wolden Cup kijkt uit naar de finale. “We zijn enorm benieuwd welke paarden bovenaan geplaatst worden. Je ziet nog wel eens verschil tussen cijfers die gegeven worden door een handelaar of een sportman. Albert Voorn bijvoorbeeld zocht twee jaar geleden een paard uit dat hem zelf goed zou passen. Heel vlug, effectief springend en met een goede mentaliteit, terwijl een handelaar waarschijnlijk zou kiezen voor een die ‘ronder’ in het lichaam springt”, vertelt Karin Bentum namens De Wolden Cup.

 

De finale vindt plaats op dezelfde dag als de Centrale Keuring van de KWPN afdeling Drenthe. Aansluitend aan de Pavo Cup en de voorronde voor de ISAH Cup gaat rond 15.30 uur de finale om De Wolden Cup van start. De

vier- en vijfjarigen worden op de wijze van springen en het gaan tussen de hindernissen beoordeeld en voorzien van commentaar. De beste zeven vijfjarigen komen terug voor een barrage.

 

Aan de finale gingen vijf selectiewedstrijden vooraf. Aan de leiding bij de vierjarigen gaat Harvard HX (v. Bustique, fokker Stal Hendrix), met Michel Priemis. Maar ook Heliotrop HBZ (v. Tornesch, fokker H. Zagers) met Kim Bouten (2e in tussenstand) en Honey T (v. Bacardi VDL, fokker Stal Toering) met Rielke Roeland (3e) hebben goede kaarten in handen.

 

Bij de vijfjarigen gaat Girocco (v. Zirocco Blue, fokker K. Duursma) met Nicole Botma aan de leiding. Tweede en derde in de tussenstand staan Gerdinieke (v. Bacardi VDL) met Daan van Geel en Guppie VDL (v. Arezzo VDL, fokker VDL Stud) onder Rielke Roeland.

 

Na afloop van de finales wordt de topdrie uit het overall klassement gehuldigd. Daarnaast zijn er dagprijzen te winnen.

 

Meer informatie: www.dewoldencup.nl

foto ; Wendy Scholten

text ; Wendy Scholten

 

 

 

admin