Winnaars De Wolden Cup 2016 gehuldigd in Veeningen

Afgelopen dinsdag vond de ontknoping plaats van De Wolden Cup 2016. Na vijf wedstrijden, die ieder plaatsvonden op een andere locatie, mochten de vier- en vijfjarigen hun talenten bewijzen in de zandpiste van het concoursterrein van CH de Wolden. Wereldkampioene en Olympisch medaillewinnares Beezie Madden en haar man John Madden deelden de punten uit. Nooit eerder zagen zij de combinaties die zich voorstelden en hun frisse blik zorgde voor een opmerkelijke verschuiving in de uitslagen.

Geke Prins   Michel Priemis Harvard hx

Bij de vierjarigen was Geke Prins de grote verrassing. Zij won de finale in het zadel van ‘Happy Colours’ (Zambesi x Cavalier). Als overall winnaar werd Michel Priemis gehuldigd die het fokprodect ‘Harvard hx’ (Bustique x Calido) van Paul Hendrix succesvol door de voorrondes en de finale had gestuurd.

MDB_7626   Nicole Botma Girocco

De zeven hoogst beoordeelde vijfjarigen mochten hun krachten nogmaals meten in de barrage. Albert Zoer zette in het zadel van ‘Gallant’ (Mylord Carthago x Chin Chin) een scherpe tijd neer die niet te verbeteren bleek. Als tweede eindigde Sander Naber met ‘Grand prix’ (v. Vigo d’Arsouilles), op de voet gevolgd door Paul Lynch met ‘VDL Gamble’ (VDL Campbell x Quickstar).

De overall winnaar van de vijfjarigen was Nicole Botma met ‘Girocco’ (Zirocco Blue x Indoctro). Haar stevige eerste plaats in het klassement bleef gehandhaafd, ondanks dat zij in de finale niet geplaatst werd tussen de prijswinnaars.

admin