Wilfred Harke in topvorm op eigen bodem tijdens de derde wedstrijd van De Wolden Cup 2023

Zowel de 4- als de 5-jarigen rubriek wist Wilfred Harke op zijn naam te schrijven tijdens de derde selectiewedstrijd van De Wolden Cup op het terrein van rijvereniging Staphorst. Ondanks dat het parcours een stuk technischer was dan de voorgaande selectiewedstrijden, wist Harke zijn beide paarden naar mooie scores te rijden. Met de 4-jarige Onyx Slf van de hengst Diamant De Semilly scoorde hij een totaal aantal van maar liefst 25 punten in de Van Benthem Diervoeders Vollenhove rubriek. De Carrera VDL nakomeling Nooit Gedacht B. S. wist in de 5-jarigen rubriek een score van 24.9 te behalen.

De tweede plaats in de 4-jarigen rubriek ging naar Margaret Brons, met Our Secret v. Eldorado van de Zeshoek scoorde ze 24.8 punten. Daarmee liet Brons Tonny Leeuwen nipt achter zich. Leeuwen scoorde namelijk ook 24.8 punten met haar paard Opinion Gr van de hengst Arezzo VDL. Doordat Brons een hoger cijfer behaalde voor aanleg springpaard ging de tweede plaats naar haar. Juan AMAT Maestre werd vierde en de top vijf werd afgesloten door Esmee Nijland. Nijland wist de eerste rubriek van De Wolden Cup in Ruinen te winnen en werd vierde tijdens de tweede selectiewedstrijd van De Wolden Cup in De Wijk. Daarmee is Nijland zeer goed op weg voor een plek in de finale die op 18 juli wordt verreden op het terrein van CSI2* CH De Wolden in Zuidwolde.

Rielke Roeland werd met maar liefst 0,1 punt verschil van Harke tweede in het uitdagende parcours van de 5-jarigen rubriek, aangeboden door Stal Brouwer te Gieten. Met haar paard New Diamant R. T. van de hengst Diamant De Semilly scoorde ze 24.8 punten. Zirocco Blue dochter Nikita VG, gereden door Nicole Eggens, werd door meereizend jurylid Johan Koning en gastjury Anne-Liza Makkinga beoordeeld met een totaal aantal van 24.6 punten. Willem Verdonk werd vierde en de vijfde plaats was er voor Roos Hansman.

Het was wederom een prachtige zonnige dag, met mooie sport en een welverdiende winnaar in beide rubrieken. Wij danken RV Staphorst voor het beschikbaar stellen van het terrein en natuurlijk Johan Koning en Anne-Liza Makkinga voor het jureren van deze mooie groep talentvolle springpaarden. Op vrijdag 7 juli wordt de laatste selectiewedstrijd van De Wolden Cup verreden. Dan zijn we te gast bij rijvereniging Meppel in de Oosterboer.

admin