Een spannende laatste competitiewedstrijd van De Wolden Cup 2023

Vrijdag 7 juli werd de laatste competitiewedstrijd van De Wolden Cup verreden bij LR Meppel. In zowel de 4-jarigen als de 5-jarigen rubriek werd de eerste plaats beloond met een hoge score van 25.5 punt. Sonja Vlaar won met de goedgekeurde dekhengst Next in Line v. Jukebox de 5-jarigen rubriek aangeboden door Stal Brouwer Gieten. Gaesbekers Jordan v. Jacadello gereden door Samantha Bos ging er met de winst van door in de Van Benthem Diervoeders Vollenhove 4-jarigen rubriek.

Ruimschoots wist Vlaar de winst op haar naam te schrijven afgelopen vrijdag. De goedgekeurde hengst Next in Line wist ook de eerste competitiewedstrijd in Ruinen te winnen en ook in Meppel liet hij weer zijn talenten zien. Naast zijn carrière als springpaard zit Next in Line momenteel ook volop in het dek seizoen bij hengstenhouderij Reinie Tewis.

Voor Bos was het een succesvolle dag, naast haar winst in de 4-jarigen rubriek wist ze ook een tweede plaats te bemachtigen in de 5-jarigen rubriek met het paard Gaesbekers Utah v. Ukato, gefokt en in eigendom van Stoeterij Gaesbeek. De top drie werd afgesloten door Willem Verdonk met de Il est Balou zoon Nathan.

Tonny Leeuwen en Marcelle Hokse scoorden beide een mooie score van 24.4 punten. Doordat Leeuwen een hoger cijfer kreeg voor aanleg als springpaard van juryleden Johan Koning en Jurjan Bloem, ging zij er met de tweede plaats van door met de Arezzo VDL dochter Opinion Gr. Hokse werd met Hakeym van HH  v. Heartbeat Z derde.

Hiermee is de vierde en laatste competitiewedstrijd van De Wolden Cup verreden en maken wij ons op voor de finale die wordt verreden op dinsdag 18 juli op het terrein van CSI** CH De Wolden in Veeningen. Nieuw dit jaar is ronde de consolution, oftewel de kleine finale voor de overige 4-jarige paarden die de finale niet wisten te behalen. De komende week worden de finalisten bekend gemaakt en de laatste voorbereidingen getroffen voor de finale.

Wij kijken wederom terug op een geslaagde competitiewedstrijd en danken LR Meppel, gastjury Jurjan Bloem en meereizend jurylid Johan Koning hartelijk dank voor hun waardevolle bijdrage van de competitie. Op naar 18 juli in Veeningen!

admin