Finalisten De Wolden Cup 2024 bekend

Vrijdag 5 juli werd de laatste competitiewedstrijd van De Wolden Cup verreden bij LR Meppel. Waar een aantal deelnemers al zeker met één been hadden geplaatst in de finale, moesten andere deelnemers deze laatste wedstrijd nog extra hun best doen om het gewenste punten totaal te behalen.

Eindelijk goud voor Sonja Vlaar

De vierde en laatste competitiewedstrijd wist Sonja Vlaar het sterke deelnemersveld bij de 5-jarigen achter zich te laten. Ze reed met de hengst Outsider DK v. Jukebox x Cavalier, gefokt door A. Roosjen, al diverse topklasseringen bij elkaar, alleen een wedstrijd winnen was haar nog niet gelukt. In Meppel liet deze combinatie zien dat zij de beste waren en gingen er vandoor met de winst in de HORKA prijs. Meereizend jurylid Johan Koning en gastjury Mieke Bokma gaven maar liefst 25.5 punten en daarmee liet Vlaar de nummer twee ruimschoots achter zich. Met een score van 24.3 punten mocht de voor VDL Stud rijdende amazone Kim Gudmundsson zich opstellen op de tweede plaats, met haar Okay v. Kallmar VDL. Derde werd de getalenteerde jonge amazone Jaimy-Lee Rütze met Omania v. Emir R, met een score van 24.2 punten. De jonge amazone plaatst zich na vier competitiewedstrijden met maar liefst drie paarden voor de finale. Waaronder twee paarden die gefokt zijn en in eigendom van Stal van Geel-Schröder, waar Rütze al enige tijd werkzaam voor is.

In topvorm

Bij de vierjarigen mocht zich een bekend gezicht opstellen voor de eerste plaats. Namelijk Anouk Vos, ditmaal met de 4-jarige Bal Du Chat Rouge PS, een donkerbruine hengst van Baloutaire. Ook hier was het puntenverschil met de nummer twee groot. Zo scoorde Vos een mooie eindscore van 25.9 punten. Tevens moest Kim Gudmundsson ook in de Van Benthem Diervoeders prijs de nummer één weggeven en mocht zij zich opstellen achter Vos. Met de nakomeling van Glasgow van het Merelsnest, Plesman VDL, behaalde Gudmundsson een eindtotaal van 24.2 punten. De derde prijswinnares was Manon van der Sluis met First Edition VDS van de hengst Urano de Cartigny, met een score van 24 punten. Van der Sluis moest de laatste competitiewedstrijd van De Wolden Cup rijden om een kans te maken op de finale, zij had één van de andere competitiewedstrijden moeten missen. Maar met maar liefst drie top 5 plaatsen kon Van der Sluis die ene competitiewedstrijd ook prima missen en weet zij zich te plaatsen voor de finale.

Fokkers

Inmiddels zijn de finalisten voor de finale van De Wolden Cup 2024 bekend en worden de fokkers van deze jonge talenten uitgenodigd om op dinsdag 23 juli aanwezig te zijn op het terrein van CSI** CH De Wolden in Zuidwolde. Tijdens deze finale ontvangt iedere fokker een fokkerspremie, hiermee wil de organisatie van De Wolden Cup ook de fokkers een podium geven. Voor de paardensport is het enorm belangrijk dat deze fokkers gestimuleerd blijven om talenten te fokken voor onze mooie paardensport. Hiermee biedt De Wolden Cup iets extra’s voor de zeker belangrijkste mensen achter de schermen van de sport en hopen wij nog vele jaren hiermee door te kunnen gaan.’t Wolden Cupje
Na groot succes tijdens de finale editie 2023 organiseert De Wolden Cup ook dit jaar weer ’t Wolden Cupje. Ook wel de kleine finale genoemd. Voor de 4-jarige paarden die zich net niet hebben weten te plaatsen voor de finale, maar zeker de kans verdienen om hun talent te tonen in de mooie pistes op het terrein van Jan Broek, worden zij uitgenodigd om deel te nemen aan ’t Wolden Cupje. Deze wedstrijd is niet alleen voor ruiters/amazones die deelgenomen hebben aan de competitie, maar ook voor ruiters/amazones die kennis willen maken met De Wolden Cup en hun paard willen rijden op een terrein met internationale allure. Voor meer informatie over ’t Wolden Cupje mail dewoldencup@gmail.com.

admin