Eerste kaarten voor finale De Wolden Cup 2024 zijn geschud

foto; Rochelle Schiphorst

Afgelopen vrijdag vond alweer de derde competitiewedstrijd van De Wolden Cup plaats, ditmaal waren we te gast op het altijd gezellige en goed georganiseerde concours van RV Staphorst. In een iets kleinere piste dan op de meeste concoursen, werden de jonge talenten uitgedaagd om van start te gaan in het mooie gebouwde parcours van Wim Meuleman.

Concurrenten, collega’s en vriendinnen

Bij de 4-jarigen ging de strijd in de top drie tussen drie vriendinnen, die tevens ook collega’s van elkaar zijn en ook nog eens concurrenten. Na de mooie rondes van de dames wist Riëlke Roeland uiteindelijk met All-In VDL Z v. Arezzo x Mr. Blue de winst te pakken. Met mooie score van 24.8 punten liet ze Tonny Leeuwen net achter zich. Leeuwen scoorde 24.5 punten met haar Pac-Man, nakomeling van For the Future x Los Angelos. First Edition VDS onder het zadel van Manon van der Sluis mocht de derde plaats in ontvangst nemen. Zij sprongen een keurige 24.2 punten en dat resulteerde erin dat Van der Sluis haar collega’s en vriendinnen Roeland en Teeuwen voor moest laten gaan in de Van Benthem Diervoeders Prijs.

een blij gezicht van R. Roeland

Anouk Vos wederom in topvorm

Na een tweede en derde plek tijdens de tweede competitiewedstrijd in Ruinen, lukte het Anouk Vos en Conthacoon PS v. Conthargos x Chacoon Blue de winst te pakken tijdens de derde competitiewedstrijd van de 5-jarigen. Met een hoge score van 25.3 punten wist zij Sonja Vlaar nipt achter zich te laten. Vlaar die vorig jaar ook succesvol tijdens de competitie, liet ook vrijdag haar kunsten zien. Ze kreeg helaas een springfoutje waardoor ze winst uit handen moest geven. Ze reed wederom met een paard gefokt door Fam. A. Roosjen. Ditmaal de goedgekeurde hengst Outsider DK v. Jukebox x Cavalier. Willem Verdonk en de merrie Olivia (It’s Otto x Haarlem) werd met 25 punten derde in HORKA prijs.

Met deze uitslagen durven we te zeggen dat de eerste kaarten zijn geschud. Meereizend jurylid Johan Koning en gastjury Mas van Veenendaal hadden de taak om in Staphorst het klassement op te maken. Met de laatste gegeven tips en feedback door de juryleden kunnen de ruiters en amazones weer vol goede moed gaan trainen voor de vierde en laatste competitiewedstrijd. Vrijdag 5 juli gaat de laatste wedstrijd van start, dan zijn we te gast bij Landelijke Rijvereniging Meppel e.o.. Tot dan!

admin