Jamaica G. op herhaling bij tweede selectie De Wolden Cup in Wezep

WEZEP – Jamaica G (v. Freedom) heeft ook de tweede selectie bij de 4-jarigen van De Wolden Cup gewonnen. Op het fraaie terrein van De Heuvelruiters in Wezep kreeg hij met amazone Yvonne Nuvelstijn als enige twee keer een 9 van de jury.

Winnaar Jamaica G. met amazone Yvonne Nuvelstijn en sponsor Ed van Benthem.
foto: Steven Stegen

“Als het een goeie is en het zit mee, ja dan kan ‘ie gewoon twee keer winnen”, lacht jurylid Freek van der Laan na de prijsuitreiking. Van der Laan beoordeelde de 4-jarigen samen met Michel van der Knaap. De deskundigen waren het snel eens: Jamaica G maakte opnieuw de beste indruk. Dit paard won ook de eerste selectie in De Wijk.

Volgens Van der Laan begon de selectie in Wezep met aanvankelijk een wat teleurstellend beeld, maar dat sloeg compleet om nadat de rubriek vorderde. Veel paarden groeien nu al. “En ook de bodem speelt een rol. Op een zandbodem springen de meeste paarden net even fijner. Maar het is zeker ook goed dat ze tijdens de competitie op gras springen. Jonge paarden moeten veel verschillende omstandigheden meemaken.”

Super blij
Winnares Yvonne Nuvelstijn was super blij met de twee negens en de overwinning. “Hij heeft het ook echt verdiend, Jamaica sprong super fijn. Ik heb na De Wijk gewoon lekker doorgetraind, hij blijft gewoon heel lekker constant presteren.”

Met twee overwinningen op rij lijkt de favorietenrol voor Jamaica en Nuvelstijn alleen maar groter te worden. Maar daar is de nuchtere Drentse amazone zelf niet zo mee bezig. “We trainen lekker door en dan zien we wel waar het schip strandt.” Een misverstand moet ze nog wel even rechtzetten: “Jamaica stond in De Wijk ten onrechte als hengst op de startlijst, maar het is gewoon een ruin hoor.”

De tweede plaats op de mooie zandbodem in Wezep was voor de vos J.Coutinho (Harley VDL x Goodtimes), gereden door Rink-Jan Dijkstra. De combinatie uit Friesland kreeg twee keer een 8,5 van de jury, maar had een aftrekpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. Daarmee kwam Dijkstra op een totaal van 24,5. “Bij de eerste wedstrijd sprong het paard al heel lekker, maar nu was hij nog wel een klasse beter denk ik”, blikte Dijkstra terug op zijn rit. Sjoerd Kommers stuurde Jaja (Zirocco Blue x Baloubet du Rouet) naar de derde plaats.

admin