Iron Maiden voert 5-jarigen aan bij eerste selectie De Wolden Cup

DE WIJK – De groep van 65 5-jarigen die bij de eerste selectie in De Wijk aan de start kwam kreeg in de schimmel Iron Maiden een sterke winnaar. De zoon van Quasimodo van de Molendreef werd vakkundig voorgesteld door Riëlke Roeland.

Bij de 5-jarigen kreeg Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef) de hoogste waardering bij de eerste selectie. Hij werd gereden door Riëlke Roeland.
foto: Arjen Schilperoord

“Iron Maiden is een paard dat al wat meer heeft gezien, hij heeft vorig jaar alle competities doorlopen”, aldus de 24-jarige amazone uit Hasselt. Roeland heeft sinds vorig jaar jaar haar eigen stal en ze wist in De Wijk niet alleen de rubriek te winnen, maar werd ook nog vijfde met Impala (Zambesi x Burggraaf).

https://www.facebook.com/dewoldencup/videos/2048928012032604/

“Ik vind het opleiden van jonge paarden ontzettend leuk”, vertelde Roeland nadat ze de ereronde had gereden. Dat deed ze trouwens niet met de schimmel waarmee ze de proef won. Ze kwam in totaal met drie paarden aan de start. “Impala, waarmee ik vijfde werd, heb ik net twee weken geleden over genomen van mijn vriend. Het is een heel fijn paard, maar we moeten nog wat meer een combinatie worden.”

Goede tweede bij de selectie in De Wijk werd Innovator (Arezzo VDL x Azteca), die onder het zadel van Samantha Bos 23,9 punten bijeen sprong.

Uitslag 5-jarigen De Wijk:
1. Riëlke Roeland met Iron Maiden (v. Quasimodo van de Molendreef), 24,5 punten
2. Samantha Bos met Innovator (v. Arezzo VDL), 23,9
3. e.a. Maxime van Andel met Ivivo (v. Harley VDL) en Rianne Nalis met Ikato (v. Ukato), 23,6

admin