De Wolden Cup focust nog meer op opleiding jong paard

{Lisa Broekert}-IMG_9485De derde editie van De Wolden Cup, een competitiewedstrijd voor jonge springpaarden, verlegt de focus nog meer op de africhting en opleiding van het jonge paard. Gemaakte springfouten drukken dit jaar nog minder op de cijfers die de jury geeft, waardoor de meest getalenteerde paarden met een balkje door onervarenheid toch bovenaan in de uitslagen terecht kunnen komen.

Nieuw is het oefenparcours om de jonge paarden een paar dagen voorafgaande aan de eerste competitiewedstrijd te laten wennen aan de sponsorhindernissen. Ook is er een vijfde wedstrijd aan de competitie toegevoegd. Ruiters die deelnemen aan de competitie dienen er minimaal vier te rijden om in aanmerking te komen voor de finale. Deelname aan een losse competitiewedstrijd blijft mogelijk.

De datum van de finale staat nog niet vast, maar zal medio juli zijn tijdens één van de internationale springweken van CSI De Wolden in Drenthe. De selectiewedstrijden vinden plaats in De Wijk (13 mei), Staphorst (10 juni), Nieuwleusen (17 juni), Zuidwolde (25 juni) en Meppel (1 juli).

“De paarden zullen door twee juryleden beoordeeld worden, waarvan Mense Toering vast jurylid is tijdens alle competitiewedstrijden. Het tweede jurylid dat we per wedstrijd vragen zal eveneens een op-en-top paardenman zijn die verstand heeft van de sport én de handel. Verder zal er weer een mooie opbouw qua parcoursen zijn. De eerste parcoursen voor de vierjarigen  zal op 80/90 centimeter zijn”, vertelt Karin Bentum namens De Wolden Cup.

Dankzij sponsoren biedt De Wolden Cup dit jaar een goede prijzenpot met interessante volgprijzen. Wie een selectiewedstrijd wint verdient 120 euro, de finalewinnaar krijgt 200 en de overall winnaar 500 euro. Aan de fokkers van een finalepaard wordt ook gedacht. Zij ontvingen dit jaar een foto van hun fokproduct.

Door  

Foto   Jeroen Spoolder

admin